HASKÖY YARKAYA İLKOKULU
Yarkaya Köyü MUŞ/HASKÖY

VİZYON

Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş ve hayata aktarma bilincine erişmiş, sorgulayan araştıran, düşünen, tartışan, geleceğe en iyi şekilde hazırlayan; çevresinde de örnek alınan, ülkemiz geleceğini yönlendirecek mutlu çocuklardan oluşan başarılı bir okul olmak.

MİSYON

Türk milli eğitim amaçları ve ilkeleri doğrultusunda çalışan, araştırmacı, sorgulayıcı, geleceği ve geçmişi ile bağlantı kurabilen, yönünü ileriye çevirmiş, yarınlara, değişime ve yeniliğe açık, bilgi üreten ve bilgiyi milletin kalkınmasında kullanabilen, sorumluluk sahibi, tutarlı, dürüst, kararlı, ve yarınlara ümitle bakan öğrenciler yetiştiren bir okuluz.

NORMAL ÖĞRETİM

Başlama Saati: 8.50 Bitiş Saati: 14.30

servis yoktur.

Uydu İnternet (VSAT)

İle uzaklığı 25 km olup ilçeye uzaklığı 7 km´dir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Yarkaya köyü Hasköy İlçesinin güneyinde kalmaktadır. İnsanları geçimlerini hayvancılıkla sağlamaktadır.Köy halkı Arap kökenli olup köyde herhangi bir problem unsurları bulunmamaktadır. Öğretmenlere karşı yaklaşımları oldukça iyidir. Köye ulaşım yolu asfalt olup kışların sert geçtiği aylarda bazen yollar kapanabilmektedir. Bu durumda öğretmen okul yokuşunu yürüyerek çıkmak zorunda kalabilmektedir.

Diğer Hususlar

Okulumuza direk servis yoktur. Öğretmenler şahsi araçları ile ya da kendi aralarında tuttukları araç ile gidip gelmektedir. Hasköy-Okulumuz arası ortalama kişi başı servis ücreti 1000 Tl´dir. Hasköy´de ev sıkıntısı yaşanmamaktadır. 1+1 ve 2+1 EŞYALI apartlar mevcut olup kiralar ortalama 2000-3000 tl arasındadır.Köyümüz mezralardan oluşmaktadır. Okulumuz etrafında ev bulunmamakla birlikte en yakın mezra ortalama 1 km uzaklıktadır. Okulumuzda Müdür Yetkili Öğretmenlik sistemi uygulanmaktadır.